COLLECTION | Chronicles of Como

Artist Adam Neese uses translucent or transparent materials as a means to finding new images. When designing Chronicles of Como for the new Como Community Center, he sought to utilize graphic, layered imagery on a glass façade to create a metaphor experiencing the community: the artwork changes based on viewpoint, alluding to various relationships.

COLLECTION | Chronicles of Como

Prominently placed over the front porch area of the building as a welcoming gesture, the artwork echoes the past while celebrating the future of Como by combined elements that reflect the spirt of this community. The view “into” the community consists of a graphic film collage of present-day figures and buildings. Purple figures are illustrated from captured active silhouettes taken during a community “Picture Day.” These have been arranged to represent movement forward, a concept found in conversations with community members and celebrated during the annual Como Day on 4th of July. Photographs of buildings from several collections and archives comprise the foundation layer, which is rendered in gold to reflect on spaces that are important to the community to date.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *